20-30
Laktosefri
Vegetar
Bowl med ponzumarinert tofu, hasselnøtter og mango
Her får du råmarinert norskprodusert tofu proppfull av smak, og servert med masse grønnsaker er dette sunn og innovativ hurtigmat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- hvete,
- hasselnøtter,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- olje
Jasminris
Jasminris
125 g
Ponzumarinert tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Topping
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
40 g
Finsnittet rødkål
100 g
Syltet ingefær
1 pakke
Dressing
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 986 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem.
- Tilbered risen som anvist på pakken.
- Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
- Ponzumarinert tofu: Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
- Skrell mangoen og kutt den i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
- Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, den syltede ingefæren, chilimajonesen og korianderen.