Bowl med ponzumarinert tofu, hasselnøtter og mango
20-30
Laktosefri
Vegetar

Bowl med ponzumarinert tofu, hasselnøtter og mango

Her får du råmarinert norskprodusert tofu proppfull av smak, og servert med masse grønnsaker er dette sunn og innovativ hurtigmat.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • hasselnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Ponzumarinert tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Hvetemel
2 ss

Topping

mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
hasselnøtter
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
40 g
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke

Dressing

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 986 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem.

  1. Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
  3. Ponzumarinert tofu: Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
  4. Skrell mangoen og kutt den i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
  5. Poke bowl: Fordel risen i serveringsskåler og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, den syltede ingefæren, chilimajonesen og korianderen.