Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og rustikke multibrød
30-40
Roede

Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og rustikke multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Hjemmelaget fiskesuppe

fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
sitron
Sitron
½ stk
Margarin (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl

Fisk og grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
200 g
purre
Purre
1 stk
seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
dill
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 628 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvetemelet kan byttes ut med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Rustikke multibrød: Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
  3. Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss margarin i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la fiskesuppebasen småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
  4. Fisk og grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Skyll og kutt purren i strimler. Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i terninger.
  5. Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Ha gulrøttene, purren og fisken i fiskesuppebasen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til fiskesuppen med saft fra sitronen, salt og pepper. Ha litt mer vann i suppen hvis den skulle bli for tykk.
  6. Servering: Skyll, tørk og finhakk dillen. Strø dillen over suppen ved servering.
  1. Suppe med fisk og grønnsaker: 500 g Brød: 50 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).