20-30
Vegetar
Kremet brokkolisalat med grønnkål, cashewdressing, hvitløkskrutonger og pinjekjerner
Her får du en skikkelig mettende og saftig salat med bakt brokkoli og en kremet og smakfull cashewnøttdressing.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Kremet brokkolisalat
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
100 g
Hvite bønner
1 pakke
Topping
Pinjekjerner
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Hvitløkskrutonger
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Smør (Melk)
1 ss
Cashewdressing
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g
Kapers
1 ss
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 608 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt ut smøret med olje hvis du vil gjøre retten vegansk.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann.
- Kremet brokkolisalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 15–20 minutter.
- Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30–60 sekunder. Ha dem over på en tallerken.
- Hvitløkskrutonger: Skrell halve hvitløken. Finhakk hvitløken og persillen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i 1 ss smør, persillen og hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i 8 minutter.
- Cashewdressing: Ha cashewnøttene, 1 ss kapers, 2 ss vann, resten av hvitløken og litt saft fra sitronen i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, tilsett eventuelt litt mer vann, og smak til med salt og pepper.
- Kremet brokkolisalat, fortsettelse: Skyll og rens grønnkålen av stilken. Skyll bønnene i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer kapers.
- Topping, forsettelse: Topp retten med Grande Premium-osten og pinjekjernene.