Kremet brokkolisalat med grønnkål, cashewdressing, hvitløkskrutonger og pinjekjerner
20-30
Vegetar

Kremet brokkolisalat med grønnkål, cashewdressing, hvitløkskrutonger og pinjekjerner

Her får du en skikkelig mettende og saftig salat med bakt brokkoli og en kremet og smakfull cashewnøttdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Kremet brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
grønnkål
Grønnkål
100 g
hvite bønner
Hvite bønner
1 pakke

Topping

pinjekjerner
Pinjekjerner
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Hvitløkskrutonger

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Smør (Melk)
1 ss

Cashewdressing

cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g
kapers
Kapers
1 ss
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 608 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut smøret med olje hvis du vil gjøre retten vegansk.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann. 
  2. Kremet brokkolisalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 15–20 minutter. 
  3. Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30–60 sekunder. Ha dem over på en tallerken.  
  4. Hvitløkskrutonger: Skrell halve hvitløken. Finhakk hvitløken og persillen. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i 1 ss smør, persillen og hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i 8 minutter.
  5. Cashewdressing: Ha cashewnøttene, 1 ss kapers, 2 ss vann, resten av hvitløken og litt saft fra sitronen i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, tilsett eventuelt litt mer vann, og smak til med salt og pepper. 
  6. Kremet brokkolisalat, fortsettelse: Skyll og rens grønnkålen av stilken. Skyll bønnene i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer kapers.
  7. Topping, forsettelse: Topp retten med Grande Premium-osten og pinjekjernene.