Asiatiske kjøttboller med agurk- og rødkålsalat og kinesisk dippsaus
30-40
Roede
Laktosefri

Asiatiske kjøttboller med agurk- og rødkålsalat og kinesisk dippsaus

Disse asiatiske kjøttbollene smaksettes blant annet med sitrongress og hvitløk. Agurk- og kålsalat er friskt tilbehør, og dippsausen er prikken over i'en.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Asiatiske kjøttboller

sitrongress
Sitrongress
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2 ss
Salt
⅓ ts
Olje
1 ts

Agurk- og rødkålsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Pepper

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 611 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sriracha eller fersk chili passer godt i salaten hvis du vil ha den sterkere.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Asiatiske kjøttboller: Skyll sitrongresset, og ta av det ytterste laget. Skrell hvitløken. Finhakk sitrongresset og hvitløken. Bland sammen halvparten av sitrongresset, hvitløken, kjøttdeigen, kryddermiksen, maisstivelsen, 2 ss vann, ⅓ ts salt og litt pepper til en jevn deig i en bolle. Form farsen til kjøttboller på størrelser med små golfballer.
  3. Asiatiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene på alle sider i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Ha resten av sitrongresset i stekepannen underveis i steketiden. Hold kjøttbollene varme fram til servering.
  4. Agurk- og rødkålsalat: Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og grovriv eller kutt gulroten og agurken i strimler. Bland sammen sjalottløken, gulroten, agurken og den finsnittede rødkålen i en salatbolle. Bland inn saften fra den halve limen, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker, litt salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og dippsausen til retten.
  1. Kjøttboller: 120 g Ris: 100 g Salat: 160 g Dippsaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.