Hvit pizza med skjørost fra Rørosmeieriet, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
Vegetar

Hvit pizza med skjørost fra Rørosmeieriet

urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
4.14 (93)
Under 30 min
9 Ingredienser
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. En pizza litt utenom det vanlige, men veldig god!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Aromasopp
100 g
Grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Rødløk
½–1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 872 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje. 
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en bolle.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek soppen og grønnkålen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør urtedressingen og steinsoppestoen utover pizzabunnene. Smuldre skjørosten over pizzabunnene, og topp med grønnkålen, soppen og rødløken. Stek pizzaene i 10–12 minutter.  
Skyll og tørk salaten. Ha den i en salatbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
God middag! 
God middag!