25-35
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Barbecueglasert svinekam med pannestekt kål og nektarin- og maissalsa
Svin og barbecuesaus er en perfekt match. Den søte nektarin- og maissalsaen tilfører friskhet.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- salt
- pepper
Fullkornsris
Fullkornsris
135 g
Barbecueglasert svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Olje
1 ts
Pannestekt kål
Hodekål
300 g
Olje
1 ts
Nektarin- og maissalsa
Rødløk
½ stk
Nektarin
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Maiskorn
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 717 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 82 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Både kjøttet og kålen kan grilles. Grill kjøttet over direkte varme i 2 minutter på begge sider, og stek den videre over indirekte varme.
- Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Barbecueglasert svinekam: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Skru ned til middels lav varme, og fordel barbecuesausen over kjøttet, og stek videre i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet og sausen over på en tallerken og la kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
- Pannestekt kål: Del kålen i båter. La stilken være på plass, så båtene henger sammen i stilkfestet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i 3–4 minutter på begge sider, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Nektarin- og maissalsa: Skrell og finhakk rødløken. Kutt nektarinen i terninger. Kutt chilien i tynne skiver. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Bland sammen grønnsakene i en skål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
- Nyt måltidet!
- Ris: 100 g Svin: 125 g Kål: ¼ stk Salsa: 80 g Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).