Red curry med kikerter, søtpotet, jasminris og nanbrød
20-30
Laktosefri
Vegetar

Red curry med kikerter, søtpotet, jasminris og nanbrød

Denne røde curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Red curry

gul løk
Gul løk
½ stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
lime
Lime
1 stk
rød currypaste
Rød currypaste
1–2 ss
kokosmelk
Kokosmelk
1 liten boks
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
½–1 dl

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1052 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 168 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss over gryten ved servering. Hvis du vil gjøre retten glutenfri, kan du bruke maisstivelse i stedet for hvetemel.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Red curry: Skrell løken og søtpoteten. Finhakk løken, og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Topping: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på en tallerken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt eplet i små terninger.
  5. Red curry, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 1–2 ss av currypasten og ½ ss hvetemel. Stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn kokosmelken, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør litt vann inn i curryen hvis du synes den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen, og eventuelt mer av currypasten.
  6. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
  7. Servering: Topp curryen med sesamfrøene, epleterningene og korianderen. Server risen og nanbrødene til retten.