Pitabrød fylt med krydret storfe- og lammekjøttdeig, servert med tomatsalat og urtedressing
20-30

Pitabrød fylt med krydret storfe- og lammekjøttdeig, servert med tomatsalat og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • olivenolje
  • pepper

Fylte pitabrød

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
persille
Persille
½ pakke
kjøttdeig av lam og storfe
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Salt
½ ts

Tomatsalat

agurk
Agurk
½–1 stk
tomat
Tomat
1 stk
persille
Persille
½ pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Til servering

sitron
Sitron
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 877 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke ønsker å fylle pitabrødene med kjøttdeigen, kan du steke den for seg, så kan pitabrødene fylles ved servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Krydret storfe- og lammekjøttdeig: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og finhakk all persillen. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken og hvitløken, det tyrkiske krydderet, paprikakrydderet, halvparten av persillen, litt pepper og ½ ts salt.
  3. Fylte pitabrød: Varm pitabrødene i ovnen i omtrent 3 minutter. Del pitabrødene i to på midten, og fordel kjøttblandingen i hver av lommene på brødene. Trykk pitabrødene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pitabrødene med kjøttsiden ned i 1–2 minutter så de får litt stekeskorpe. Stek dem deretter i 2–3 minutter på hver side, til brødet blir gyllent, og legg dem over i en ildfast form. Stek videre midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.   
  4. Tomatsalat: Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i terninger. Skrell og finhhakk løken. Ha alle grønnsakene i en skål sammen med 1 ss olivenolje og resten av persillen fra steg 2. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
  5. Til servering: Del resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.