20-30
Pitabrød fylt med krydret storfe- og lammekjøttdeig, servert med tomatsalat og urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- salt
- olivenolje
- pepper
Fylte pitabrød
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Persille
½ pakke
Kjøttdeig av lam og storfe
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Salt
½ ts
Tomatsalat
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Persille
½ pakke
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Til servering
Sitron
½ stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 877 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke ønsker å fylle pitabrødene med kjøttdeigen, kan du steke den for seg, så kan pitabrødene fylles ved servering.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Krydret storfe- og lammekjøttdeig: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og finhakk all persillen. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn løken og hvitløken, det tyrkiske krydderet, paprikakrydderet, halvparten av persillen, litt pepper og ½ ts salt.
- Fylte pitabrød: Varm pitabrødene i ovnen i omtrent 3 minutter. Del pitabrødene i to på midten, og fordel kjøttblandingen i hver av lommene på brødene. Trykk pitabrødene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pitabrødene med kjøttsiden ned i 1–2 minutter så de får litt stekeskorpe. Stek dem deretter i 2–3 minutter på hver side, til brødet blir gyllent, og legg dem over i en ildfast form. Stek videre midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
- Tomatsalat: Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i terninger. Skrell og finhhakk løken. Ha alle grønnsakene i en skål sammen med 1 ss olivenolje og resten av persillen fra steg 2. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
- Til servering: Del resten av sitronen i båter og server sitronbåtene og urtedressingen til retten.