Grove karbonader med ovnsbakte poteter, ertestuing og løksjy
15-20

Grove karbonader med ovnsbakte poteter, ertestuing og løksjy

Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Ertestuing

ertestuing
Ertestuing (Melk, Laktose)
1 pakke

Grove karbonader

grove karbonader m/løk
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g

Løksjy

gul løk
Gul løk
1 stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 815 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Ertestuing: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  4. Grove karbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem i ovnen sammen med potetene de siste omtrent 5 minuttene av potetenes steketid.
  5. Løksjy: Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus. 
  6. Ertestuing, fortsettelse: Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. God middag!