Biff stroganoff med paprika, ris og persille
15-20

Biff stroganoff med paprika, ris og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Biff stroganoff

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
marinerte biffstrimler
Marinerte biffstrimler
250 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
2 dl

Topping

persille
Persille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 734 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stroganoffen kan toppes med lettrømmen ved servering hvis du heller ønsker det.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Biff stroganoff: Skrell løken og gulrøttene. Grovhakk løken og kutt gulrøttene i skiver. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet over på et fat. 
  3. Biff stroganoff, fortsettelse: Varm opp den samme kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og paprikaen i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i ½ ss hvetemel, oksebuljongen og 2 dl vann, og gi det hele et oppkok. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Ta kjelen fra varmen og vend inn kjøttet og lettrømmen. Smak til med salt og pepper.  
  4. Topping: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Topp retten med persillen ved servering. Vel bekomme!