Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris
20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Stir fry med ingefærmarinert kylling, brokkoli og fullkornsris

Stir fry er perfekt i en travel hverdag. Den saftige kyllingen smaker ekstra godt når den er marinert, og med knasende grønnsaker er dette perfekt hverdagsmat.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-/hvitvinseddik
  • soyasaus
  • sukker
  • vann

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Marinert kylling

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
maisstivelse
Maisstivelse
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke

Saus

hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
50 g
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Sukker
1 ts
Vann
2 dl

Stir fry

gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
gul paprika
Gul paprika
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 762 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett mer ingefær, hvitløk og chili eller chilisaus i stir fryen hvis du ønsker mer futt. Du kan også toppe retten med peanøtter og koriander for ekstra god smak.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Marinert kylling: Skjær kyllingen i biter. Bland sammen kyllingen, maisstivelsen, hønsebuljongen og ingefærblandingen i en skål. Mariner kjøttet i omtrent 10 minutter. 
  3. Saus: Bland sammen hosinsausen, 2 ss valgfri eddik, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker og 2 dl vann i en skål.
  4. Stir fry: Skrell og kutt gulroten først i skiver, og så i strimler. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i strimler. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
  5. Stir fry, fortsettelse: Varm opp en eller to store stekepanner til middels høy varme, og ha i den marinerte kyllingen. Stek den i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek videre i 2–3 minutter. Ha i sausen, og kok opp. La stir fryen småkoke under ømrøring i et par minutter.
  6. God middag!
  1. Stir fry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).