Kremet linguine med vegetarisk spicy arrabiatasaus, ovnsbakt squash og kjerneblanding
20-30
Vegetar

Kremet linguine med vegetarisk spicy arrabiatasaus, ovnsbakt squash og kjerneblanding

Arrabiata betyr sint på italiensk, og arrabiatasausen har både hvitløk og chili i seg. Linguine med en god tomatsaus er uten tvil en favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • pepper
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • sukker

Ovnsbakt squash og kjerneblanding

squash
Squash
1 stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke

Arrabiatasaus

rødløk
Rødløk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml

Kremet linguine

pasta
Pasta (Hvete)
150–200 g
eggeplomme
Eggeplomme (Egg)
2 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Pastavann
½ dl

Tilbehør

gressløk
Gressløk
½–1 bunt
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 845 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør tomatsausen jevn med en stavmikser hvis du vil. Spar på eggehvitene, og ha dem i en omelett.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt squash og kjerneblandingKutt squashen i ½ cm tykke skiver. Fordel skivene utover et kjøkkenpapir, og strø litt salt over. La skivene ligge i saltet i omtrent 5 minutter, og tørk dem. Fordel squashskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 12–15 minutter, til de er gylne. Strø over kjerneblandingen når det gjenstår 3 minutter av steketiden.
  3. Arrabiatasaus: Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, hvitløken, ønsket mengde av chilien og basilikum- og oreganokrydderet i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, og la det småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker (se tips).
  4. Kremet linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Sil av vannet, men spar på ½ dl av pastavannet. Ha pastaen tilbake i kjelen.
  5. Kremet linguine, fortsettelse: Knekk eggene, og skill eggeplommene fra eggehviten. Bland sammen eggeplommene, crème fraîchen og litt pepper i en bolle. Sett kjelen med pasta på en kokeplate på middels varme, og vend inn eggeblandingen. Varm opp under omrøring, til blandingen har tyknet. Spe på med litt av pastavannet, til blandingen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  6. Tilbehør: Skyll og finhakk gressløken. Dryss gressløken og den revne Grande Premium-osten over retten ved servering.