Indrefilet av svin med sopprisotto og ruccola
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Indrefilet av svin med sopprisotto og ruccola

Saftig indrefilet og risotto med en kremet og delikat konsistens er ordentlig hverdagsluksus med den tørkede steinsoppen. En aromatisk og god middag.

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Sopprisotto

rødløk
Rødløk
¼ stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
steinsoppulver
Steinsoppulver
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør (Melk)
1 ss

Indrefilet av svin

indrefilet av svin
Indrefilet av svin
180 g

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
rødløk
Rødløk
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 661 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 70 grader. Ha gjerne litt revet parmesan i risottoen for en mer kremet konsistens. En spiseskje crème fraîche, kremost eller litt fløte fungerer også.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Sopprisotto: Skrell og finhakk rødløken til både risottoen og salaten. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av den finhakkede rødløken og soppen i omtrent 2 minutter, til rødløken er gyllen. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, steinsoppulveret og 4–5 dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Vend inn 1 ss smør når risottoen nærmer seg ferdig. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 
  3. Indrefilet av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Ha den og resten av rødløken i en salatbolle. Drypp over litt olivenolje. 
  5. Restetips: Du kan spare halvparten av ristottorisen, hønsebuljongen og steinsoppulveret, og lage deg en enkel risotto en dag det frister.