20-30
Laktosefri
Pasta bolognese med Grana Padano og ruccolasalat
Lite slår det å spise en god bolognese: storfekjøttdeig i en fyldig tomatsaus, toppet med den italienske osten Grana Padano.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- balsamicoeddik
- olje
- salt
- pepper
Bolognesesaus
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig med linser
150 g
Tomatsausbase
1 pakke
Linguine
Pasta (Hvete)
100 g
Ruccolasalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Balsamicoeddik
½ ss
Topping
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 963 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 118 g
- Protein 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan tilsette 1 ts sukker i sausen for å balansere ut bitterheten fra tomatene.
- Bolognesesaus: Skrell og kutt gulroten i terninger.
- Bolognesesaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, før du hakker den opp med en stekespade. Tilsett gulroten og tomatsausbasen. La sausen småkoke til pastaen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn ½ ss olivenolje og ½ ss balsamicoeddik.
- Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp pastaen med osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
- Restetips: Har du bolognesesaus igjen, kan den fint fryses og brukes til alt fra pizzasaus til lasagne ved en senere anledning.