Pasta bolognese med Grana Padano og ruccolasalat
20-30
Laktosefri

Pasta bolognese med Grana Padano og ruccolasalat

Lite slår det å spise en god bolognese: storfekjøttdeig i en fyldig tomatsaus, toppet med den italienske osten Grana Padano.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Bolognesesaus

gulrot
Gulrot
1 stk
kjøttdeig med linser
Kjøttdeig med linser
150 g
tomatsausbase
Tomatsausbase
1 pakke

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
100 g

Ruccolasalat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Balsamicoeddik
½ ss

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 963 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 118 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan tilsette 1 ts sukker i sausen for å balansere ut bitterheten fra tomatene.

  1. Bolognesesaus: Skrell og kutt gulroten i terninger.
  2. Bolognesesaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, før du hakker den opp med en stekespade. Tilsett gulroten og tomatsausbasen. La sausen småkoke til pastaen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
  3. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Ruccolasalat: Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn ½ ss olivenolje og ½ ss balsamicoeddik.
  5. Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp pastaen med osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
  6. Restetips: Har du bolognesesaus igjen, kan den fint fryses og brukes til alt fra pizzasaus til lasagne ved en senere anledning.