Pannestekt lyr med karamellisert løk, potetmos med gressløk og teriyakismør
25-35
Laktosefri

Pannestekt lyr med karamellisert løk, potetmos med gressløk og teriyakismør

Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos med gressløk

kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
200 g
gressløk
Gressløk
¼–½ bunt
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Ovnsbakte brokkoli- og blomkålbuketter

brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Karamellisert løk

gul løk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
½ ss
Sukker
½ ss

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
165 g

Teriyakismør

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 633 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med poteter i vannet, og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
  3. Ovnsbakte brokkoli- og blomkålbuketter: Fordel brokkoli- og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Vend på grønnsakene underveis i steketiden.
  4. Karamellisert løk: Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og ½ ss sukker. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Legg løken over på et fat, og skyll stekepannen.
  5. Pannestekt lyr: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  6. Teriyakismør: Smelt ½ ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
  7. Potetmos, fortsettelse: Hell vannet av kjelen med potetene, klipp hull på posen, og ha potetene tilbake i kjelen. Tilsett ½ dl melk og ½ ss smør. Mos potetene med en sleiv eller potetstapper. Skyll og finhakk gressløken, og vend den inn i potetmosen. 
  8. Restetips: Frys ned den gressløken du ikke bruker.