Ricebowl med hoisinstekt kyllingkjøttdeig, limesyltet gulrot, rødkål og koriander
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Ricebowl med hoisinstekt kyllingkjøttdeig, limesyltet gulrot, rødkål og koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
½–1 pakke

Limesyltet gulrot

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
lime
Lime
¼ stk
Sukker
¼ ts

Stekt kyllingkjøttdeig

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
150 g
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke

Til servering

koriander
Koriander
½ bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
lime
Lime
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 834 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt salt og lime inn med rødkålen hvis du vil ha litt mer smak i den.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Limesyltet gulrot: Skrell og kutt hele sjalottløken i tynne skiver. Skrell gulroten og lag lange remser med en ostehøvel eller mandolin. Ha gulrotremsene og halvparten av sjalottløken i en bolle, og vend inn litt saft fra limen og ¼ ts sukker. 
  3. Stekt kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i resten av sjalottløken fra forrige steg. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt og løken er gyllen. Vend inn hoisinsausen og smak til med salt og pepper.
  4. Til servering: Skyll og tørk korianderen. Fordel risen i en bolle og topp med det hoisinstekte kjøttet, den limesyltede gulroten, rødkålen, korianderen og de hakkede peanøttene. Server resten av limen ved siden av. Vel bekomme!