15-20
Laktosefri
Glutenfri
Ricebowl med hoisinstekt kyllingkjøttdeig, limesyltet gulrot, rødkål og koriander
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- peanøtter,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
½–1 pakke
Limesyltet gulrot
Sjalottløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Lime
¼ stk
Sukker
¼ ts
Stekt kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
150 g
Sjalottløk
½ stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Til servering
Koriander
½ bunt
Finsnittet rødkål
100 g
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
Lime
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 834 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 104 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne litt salt og lime inn med rødkålen hvis du vil ha litt mer smak i den.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Limesyltet gulrot: Skrell og kutt hele sjalottløken i tynne skiver. Skrell gulroten og lag lange remser med en ostehøvel eller mandolin. Ha gulrotremsene og halvparten av sjalottløken i en bolle, og vend inn litt saft fra limen og ¼ ts sukker.
- Stekt kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Ha i resten av sjalottløken fra forrige steg. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt og løken er gyllen. Vend inn hoisinsausen og smak til med salt og pepper.
- Til servering: Skyll og tørk korianderen. Fordel risen i en bolle og topp med det hoisinstekte kjøttet, den limesyltede gulroten, rødkålen, korianderen og de hakkede peanøttene. Server resten av limen ved siden av. Vel bekomme!