Moussaka med får- og storfekjøttdeig og aubergine i tomatsaus
35-45
Roede
Glutenfri

Moussaka med får- og storfekjøttdeig og aubergine i tomatsaus

Krydret får- og storfekjøttdeig med aubergine og tomatsaus er en smaksrik ovnsbakt rett. Med en frisk salat er dette en sunn og inspirerende middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Moussaka

aubergine
Aubergine
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
kjøttdeig av storfe og får
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
350 ml
urtesaus
Urtesaus (Melk, Laktose)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Sukker
1 ts

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 564 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten tar litt litt tid å lage, så spar den gjerne til en dag med litt bedre tid. Ha litt rødvin eller tomatpuré i kjøttsausen, og topp moussakaen med ost for enda bedre smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte aubergineskiver: Kutt auberginen i skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og strø over litt salt. Stek aubergineskivene i ovnen i 10 minutter. 
  3. Moussaka: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt bakepoteten i små terninger.
  4. Kjøttsaus: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med kryddermiksen og salt. Skru ned varmen til middels varme, og ha i løken, hvitløken og potetterningene. Stek videre i omtrent 5 minutter. Vend om underveis. Bland inn de moste tomatene og 1 dl vann, og gi det hele et lite oppkok. La kjøttsausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt og pepper.
  5. Moussaka, fortsettelse: Tørk aubergineskivene med litt kjøkkenpapir. Legg aubergineskivene og kjøttsausen lagvis i en stor, smurt ildfast form. Topp moussakaen med urtesausen. Stek moussakaen midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomstekt og har fått en jevn stekeskorpe på toppen.
  6. Salat: Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen, tomatterningene og litt av saften fra sitronen i en salatbolle.
  7. God middag! 
  1. Moussaka: 400 g Salat: 75 g Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).