Pannekaker med bøkerøkte baconskiver og blåbærsyltetøy
15-20

Pannekaker med bøkerøkte baconskiver og blåbærsyltetøy

Varme pannekaker med bøkerøkt bacon og blåbærsyltetøy er barnas favoritt. En uslåelig, kjapp og enkel middag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Bøkerøkt bacon

bøkerøkt bacon i skiver
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Smør (Melk)
½ ss

Pannekaker

pannekaker
Pannekaker (Soya, Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Topping

blåbærsyltetøy
Blåbærsyltetøy
1 glass
blåbær
Blåbær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1055 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 119 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek baconet i ovnen hvis du vil. Varm opp stekeovnen til 250 grader. Fordel baconet utover et stekebrett med bakepapir, og stek baconet midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er sprøtt.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
  2. Bøkerøkt bacon: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek baconet i 4–5 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden (se tips).
  3. Pannekaker: Ha bakepapir på et stekebrett og fordel pannekakene utover brettet. Varm pannekakene i ovnen i omtrent 5 minutter. 
  4. Topping: Topp pannekakene med baconet, blåbærsyltetøyet og blåbærene ved servering.