One pot indisk grønnsaksform med kokoskrem, basmatiris, cashewnøtter og mangochutney
25-35
Glutenfri
Vegetar

One pot indisk grønnsaksform med kokoskrem, basmatiris, cashewnøtter og mangochutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • pepper

One pot grønnsaksform

brokkoli
Brokkoli
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
garam masala
Garam masala
½–1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
basmatiris
Basmatiris
125 g
Vann
2 dl
Salt
½ ts

Topping

koriander
Koriander
1 bunt
mangochutney
Mangochutney
1 glass
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
raita
Raita (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 785 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 114 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. One pot grønnsaksform: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Ha kikertene og cherrytomatene i en sil og skyll dem under kaldt vann. 
  3. One pot grønnsaksform, fortsettelse: Ha kokoskremen i en stor ildfast form og rør inn ønsket mengde av garam masala-krydderet og grønnsaksbuljongen. Rør inn de hakkede tomatene, 2 dl vann, risen, kikertene, cherrytomatene, ½ ts salt og litt pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek det hele i ovnen i 25–30 minutter, eller til risen er gjennomkokt. Ha brokkolien i formen de siste 10–12 minuttene av steketiden, og stek videre uten aluminiumsfolien. 
  4. Topping: Skyll korianderen. Topp retten med korianderen, mangochutneyen, cashewnøttene og raitaen. God middag!