Laksebowl med jasminris, mango og chilimajones
20-30
Laktosefri

Laksebowl med jasminris, mango og chilimajones

Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Teriyakibakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Syltet rødkål

rødkål
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Grønnsaker og tilbehør

mango
Mango
1 stk
pak choy
Pak choy
1 pakke
lime
Lime
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 832 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det. Ønsker du en mer spicy rett, kan du strø over litt finhakket chili, eller toppe med litt srirachasaus.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Teriyakibakt laks: Skjær fisken i terninger. Fordel terningene i en smurt ildfast form, og vend inn teriyakisausen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  4. Syltet rødkål: Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
  5. Grønnsaker: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyene i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
  6. Servering: Ha risen i dype skåler og fordel laksen, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyene oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.