Krydderstekt lyrfilet med kremet potetsalat og tomatvinaigrette
15-20
Glutenfri

Krydderstekt lyrfilet med kremet potetsalat og tomatvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kremet potetsalat

stangselleri
Stangselleri (Selleri)
1 stilk
grønt eple
Grønt eple
½ stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
kokte timian- og hvitløkspoteter
Kokte timian- og hvitløkspoteter (Sulfitt)
350 g
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g

Tomatvinaigrette

tomat
Tomat
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss

Krydderstekt lyrfilet

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 535 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 39 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kremet potetsalat: Skyll stangsellerien, eplet og all vårløken. Kutt stangsellerien og eplet i små terninger og vårløken i tynne skiver. Del de ferdigkokte potetene i fire. Ha lettrømmen i en bolle og vend inn stangsellerien, eplet, potetene og halvparten av vårløken. Smak til med salt og pepper.
  2. Tomatvinaigrette: Skyll og kutt tomaten i små terninger. Bland sammen tomaten, resten av vårløken, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.     
  3. Krydderstekt lyrfilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre fisken med kryddermiksen og tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden. Øs smøret over fisken for ekstra god smak.   
  4. God middag!