Hoisinkylling i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
20-30
Laktosefri

Hoisinkylling i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat

Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Hoisinglasert kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss

Kål-, reddik- og appelsinsalat

delt kinakål
Delt kinakål
200 g
rødløk
Rødløk
½ stk
reddiker
Reddiker
1 bunt
appelsin
Appelsin
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk

Steamed buns

steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

agurk
Agurk
1 stk
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 642 kcal
  • Fett 11 g
  • Karbohydrater 94 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Hoisinglasert kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen og 2 ss soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, og øs hoisinsausen over kyllingen. Stek kjøttet i ovnen i 10–15 minutter, til det er gjennomstekt. Skjær kyllingen i skiver ved servering, og vend kyllingskivene i stekesjyen. 
  3. Kål-, reddik- og appelsinsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt den i fileter. Ta vare på saften fra appelsinen. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene og appelsinen med korianderen i en salatbolle, og vend litt av saften fra appelsinen og saften fra halve limen inn i salaten.
  4. Steamed buns: Tilbered bunsene som anvist på pakken.
  5. Kutt agurken i tynne skiver. Fyll bunsene med kyllingen og agurken, og server salaten og resten av hoisinsausen til retten.