Storfekebab med tzatziki, tomat- og fetasalat, syltet rødløk og ovnsbakte poteter
25-35
Glutenfri

Storfekebab med tzatziki, tomat- og fetasalat, syltet rødløk og ovnsbakte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olivenolje
  • melk
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Tomat- og fetasalat

tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Olivenolje
½ ss

Kebab

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 825 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Melken kan erstattes med vann. Om du vil spare litt tid, kan du kutte hele agurken i terninger og blande kryddermiksen med yoghurten, og servere det hver for seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Tzatziki: Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten og smak til med kryddermiksen.
  5. Tomat- og fetasalat: Skyll tomaten. Kutt tomaten og agurken i terninger, og ha dem i en serveringsskål. Bland inn ½ ss olivenolje, litt salt og pepper. Smuldre fetaosten over.
  6. Kebab: Ha kjøttdeigen i en bolle, og tilsett det tyrkiske krydderet og ½ ts salt. Bland det hele godt sammen med hendene, og kna deretter inn omtrent ½ dl melk (se tips). Form deigen til tykke, korte pølser. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 7 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem jevnlig underveis. 
  7. Vel bekomme!