Svinekam med brokkoliris, syltet rødløk og currydressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Svinekam med brokkoliris, syltet rødløk og currydressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
2 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Brokkoliris

jasminris
Jasminris
125 g
brokkoli
Brokkoli
½ stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
½ ss

Svinekam

svinekam
Svinekam
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 759 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du syltet rødløk til overs, kan du oppbevare den i en tett beholder i kjøleskapet.

  1. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  2. Brokkoliris: Tilbered risen som anvist på pakken. Riv brokkolien på den grove siden av et rivjern.
  3. Svinekam: Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile frem til servering.
  4. Brokkoliris, fortsettelse: Skrell og finhakk sjalottløken. Del reddikene i båter. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er blank. Tilsett den grovrevne brokkolien og reddikene, og stek videre i 2–3 minutter. Vend inn jasminrisen og ½ ss smør, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.