Røkt svinekam med spisskål, asparges og hjemmelaget urtesaus
20-30

Røkt svinekam med spisskål, asparges og hjemmelaget urtesaus

Perfekt kokt asparges og spisskål med smør og litt salt på er en nytelse i seg selv. Med røkt kjøtt og en smakfull saus til blir det enda bedre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter

poteter
Poteter
350 g

Spisskål og asparges

spisskål
Spisskål
½ stk
asparges
Asparges
250 g
Smør (Melk)
2 ss

Urtesaus

helmelk
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss

Røkt svinekam

røkt svinekam uten ben
Røkt svinekam uten ben
300 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 786 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen hvis været tillater det! Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.

  1. Poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  2. Spisskål og asparges: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del spisskålen i båter gjennom stilkfestet, og kutt bunnene av aspargesene. Kok spisskålen i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Kok aspargesen sammen med spisskålen de siste 2 minuttene av spisskålens koketid. Hell av vannet, og vend grønnsakene i 2 ss smør. Sett på lokk, så du holder grønnsakene varme fram til servering. 
  3. Urtesaus: Smelt 2 ss smør i en kjele, rør inn 3 ss hvetemel, til blandingen har sluppet kjelen. Spe på med melken, og la sausen småkoke på lav varme i omtrent 5 minutter. Rør inn kryddermiksen, og smak til med salt og pepper. 
  4. Røkt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
  5. God middag!