Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Mynte- og limemarinert rekesalat med quinoa, mango og avokadodressing

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr

Basisvarer

  • olivenolje
  • sukker
  • vann
  • salt

Quinoa

quinoamiks
Quinoamiks
125 g

Mynte- og limemarinerte reker

mynte
Mynte
1 bunt
lime
Lime
½ stk
reker
Reker (Skalldyr)
2 pakke
Olivenolje
2 ss
Sukker
1 ss

Avokadodressing

lime
Lime
½ stk
avokado
Avokado
1 stk
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Vann
2 ss

Salat

mango
Mango
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 870 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar avokado og mango i romtemperatur. Hvis du vil fremskynde modningsprosessen kan du legge dem i en papirpose sammen med et eple. Eplet gir fra seg etylengass som modner frukten.

  1. Quinoa: Kok quinoamiksen etter anvisningen på pakken.   
  2. Mynte- og limemarinerte reker: Skyll og grovhakk mynten. Skyll og finriv skallet fra limen. Ha limeskallet og saften fra limen sammen med mynten, 2 ss olivenolje, 1 ss sukker og litt salt i et litermål og miks til en dressing med en stavmikser. Vend rekene i dressingen.   
  3. Avokadodressing: Skyll og finriv skallet fra limen. Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og ha det i en liten bolle. Ha limeskallet og saften fra limen i bollen og tilsett aiolien og 2 ss vann. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til dressingen med litt salt. 
  4. Salat: Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skrell sjalottløken, og skyll salaten og chilien. Kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt salaten i grove strimler og chilien i skiver. 
  5. Servering: Vend sammen quinoaen, rødkålen, salaten, mangoen og sjalottløken, og server med de marinerte rekene, avokadodressingen og chilien.
  6. Håper det smaker!