Island stew - Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Island stew - Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • vann
    • olje
    • bakepapir (kan sløyfes)
    • salt
    • pepper

    Island stew

    gul løk
    Gul løk
    1 stk
    hvitløksfedd
    Hvitløksfedd
    1 stk
    ingefær
    Ingefær
    ½ bit
    søtpotet
    Søtpotet
    1 stk
    lime
    Lime
    1 stk
    spinat
    Spinat
    50 g
    borlottibønner
    Borlottibønner
    1 pakke
    karri
    Karri
    ½ pakke
    kokoskrem
    Kokoskrem
    1 pakke
    grønnsaksbuljong
    Grønnsaksbuljong
    1 pakke
    Vann
    3 dl

    Sprø maistopping

    svarte bønner
    Svarte bønner
    1 pakke
    mais
    Mais
    1 pakke
    koriander
    Koriander
    1 bunt
    rød chili
    Rød chili
    1 stk
    små tortillachips
    Små tortillachips
    1 pakke
    limeskall
    Limeskall
    1 stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 719 kcal
    • Fett 28 g
    • Karbohydrater 92 g
    • Protein 25 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
    2. Island stew, forberedelse: Skrell løken, hvitløken, ingefæren og søtpoteten. Skyll limen og spinaten. Ha borlottibønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Finhakk løken, hvitløken og ingefæren, og kutt søtpoteten i terninger. Finriv skallet fra limen og spar det til senere.  
    3. Island stew: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett hvitløken, ingefæren og karrien og stek videre i 1 minutt. Ha så i kokoskremen, 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og søtpotetterningene og kok under lokk på middels varme i 10 minutter. 
    4. Sprø maistopping: Ha de svarte bønnene og maisen i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha de svarte bønnene og maisen utover på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek de svarte bønnene og maisen i ovnen i omtrent 10 minutter.   
    5. Island stew, fortsettelse: Ha borlottibønnene og spinaten i gryten og kok i 1 minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft.  
    6. Sprø maistopping, fortsettelse: Skyll korianderen og chilien. Finhakk korianderen og kutt chilien i tynne skiver. Ta ut brettet med svarte bønner og mais fra ovnen og vend inn tortillachips, koriander, chili, og limeskallet fra punkt 2.    
    7. Server gryteretten med maistoppingen. God middag!