20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Island stew - Gryte med søtpotet, bønner, spinat og sprø maistopping
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- vann
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Island stew
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Søtpotet
1 stk
Lime
1 stk
Spinat
50 g
Borlottibønner
1 pakke
Karri
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Sprø maistopping
Svarte bønner
1 pakke
Mais
1 pakke
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Små tortillachips
1 pakke
Limeskall
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 719 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 92 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Island stew, forberedelse: Skrell løken, hvitløken, ingefæren og søtpoteten. Skyll limen og spinaten. Ha borlottibønnene i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Finhakk løken, hvitløken og ingefæren, og kutt søtpoteten i terninger. Finriv skallet fra limen og spar det til senere.
- Island stew: Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett hvitløken, ingefæren og karrien og stek videre i 1 minutt. Ha så i kokoskremen, 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og søtpotetterningene og kok under lokk på middels varme i 10 minutter.
- Sprø maistopping: Ha de svarte bønnene og maisen i en sikt og skyll dem i kaldt vann. Ha de svarte bønnene og maisen utover på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek de svarte bønnene og maisen i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Island stew, fortsettelse: Ha borlottibønnene og spinaten i gryten og kok i 1 minutt. Smak til med salt, pepper og limesaft.
- Sprø maistopping, fortsettelse: Skyll korianderen og chilien. Finhakk korianderen og kutt chilien i tynne skiver. Ta ut brettet med svarte bønner og mais fra ovnen og vend inn tortillachips, koriander, chili, og limeskallet fra punkt 2.
- Server gryteretten med maistoppingen. God middag!