Lechon asado - Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotet
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Lechon asado - Sitrusmarinert svin med karibisk coleslaw og ovnsbakt søtpotet

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep

Basisvarer

  • eplesidereddik
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Sitrusmarinert svin

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
½ pakke
appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
1 stk
svinekam i skiver
Svinekam i skiver
300 g

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Karibisk coleslaw

spisskål
Spisskål
½ stk
mango
Mango
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
rød chili
Rød chili
1 stk
Eplesidereddik
1 ss

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill gjerne kjøttet ute på direkte varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile før servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Sitrusmarinert svin: Skrell og grovhakk løken og hvitløken og ha det i en bolle sammen med basilikum- og oreganokrydderet, litt salt og pepper, og saften fra appelsinen og limen. Kjør det sammen med en stavmikser til en marinade. Vend svinekjøttet i marinaden og la det marinere i minst 20 minutter. 
  3. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  4. Karibisk coleslaw: Skyll og kutt kålen i tynne strimler. Skrell mangoen og kutt fruktkjøttet i strimler. Skyll korianderen og chilien, og grovhakk dem. Ha spisskålen, mangoen, korianderen og chilien i en bolle og vend inn 1 ss eplesidereddik og litt salt.  
  5. Sitrusmarinert svin, fortsettelse: Varm opp en steke- eller grillpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek- eller grill svinekjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Etterstek i ovn i omtrent 3 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.  
  6. Server svinekjøttet med søtpoteter, coleslaw og aioli. Håper det smaker!