Panert torsk med potet- og ertemos og agurksalat
15-20

Panert torsk med potet- og ertemos og agurksalat

Panert fisk er en favoritt hos mange barn. Den hjemmelagde, rustikke potet- og ertemosen gjør retten enda bedre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potet- og ertemos

poteter
Poteter
350 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Panert torsk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Agurksalat

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 650 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er ekstra godt med dill, kapers og litt eplesidereddik i agurksalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene og ertene. 
  2. Potet- og ertemos: Del potetene i to, og kok dem i usaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene med potetene de siste 4 minuttene. 
  3. Panert torsk: Ha fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek torsken midt i ovnen i 12–15 minutter.
  4. Agurksalat: Skyll og kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen agurken, rødløken og urtedressingen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. 
  5. Potet- og ertemos, fortsettelse: Sil vannet av potetene og ertene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene og ertene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  6. God middag!