Soyaglasert kylling med grønnsaksris og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri

Soyaglasert kylling med grønnsaksris og curry- og mangodressing

Fargerik ris og saftig kylling med gode asiatiske smaker. Denne retten er en fryd for både øyet og ganen.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Stekt grønnsaksris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g
gulrot
Gulrot
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
mais
Mais
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
grønne erter
Grønne erter
125 g

Soyaglasert kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
1 stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger. Da får den lettere en fin stekeskorpe.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Stekt grønnsaksris: Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte risen. 
  3. Soyaglasert kylling: Ha kyllingen og den kinesiske wok- og dippsausen i en smurt ildfast form, og stek kyllingen i ovnen i 10–12 minutter, eller til den er gjennomstekt. 
  4. Stekt grønnsaksris, fortsettelse: Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger og grovhakk løken. Sil laken av maisen. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten i 2–3 minutter, eller til den så vidt er mør. Ha løken, maisen, ønsket mengde av ingefærblandingen og ertene i pannen, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Bland grønnsakene med risen i stekepannen. Smak til med salt og pepper, og la den stekte grønnsaksrisen stå på lav varme frem til servering.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene og curry- og mangodressingen til retten.