Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing

Laks og curry- og mangodressing er en god kombo. Sammen med en frisk salat med appelsin, og bakte søtpotetstaver er dette en fusionrett full av smak.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Kålsalat

appelsin
Appelsin
½–1 stk
råkostmiks
Råkostmiks
150 g
Soyasaus (Soya)
1–2 ss

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 805 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også pannesteke laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og del søtpoteten i båter, skiver eller tykke, lange staver. Ha søtpotetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, valgfri mengde chipotlemiks, salt og pepper. Stek søtpotetbitene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre.
  3. Kålsalat: Skrell halve appelsinen, og kutt den i biter. Bland sammen råkostmiksen og appelsinen i en skål. Smak til med 1–2 ss soyasaus, olivenolje, salt og pepper.
  4. Laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt av chipotlekrydderet og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  5. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.