Linguine med pannestekt kyllinglårfilet og squash i paprikapesto-saus
20-30
Laktosefri

Linguine med pannestekt kyllinglårfilet og squash i paprikapesto-saus

Saftig kylling med en fargerik paprikasaus, proppfull av italienske smaker. Her får du en både enkel og utrolig god pastarett.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • mandler,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • olje

Linguine

pasta
Pasta (Hvete)
100 g

Pannestekt kyllinglårfilet

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½–1 stk
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Smør (Melk)
½ ss

Squash i paprikapesto-saus

squash
Squash
½–1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
paprikapesto
Paprikapesto (Mandler, Cashewnøtter, Melk)
½–1 glass
Pastavann
1 dl

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1041 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 56 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil forenkle tilberedningen kan du også kutte kyllingen i små biter, og steke den med grønnsakene.

  1. Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken, men spar på 1 dl av pastavannet.
  2. Pannestekt kyllinglårfilet: Skrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper.
  3. Pannestekt kyllinglårfilet, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt. Ha hvitløken og ½ ss smør i pannen mot slutten av kyllingens steketid, og øs smøret over kyllingen. Ha kyllingen over på en tallerken.   
  4. Squash i paprikapesto-saus: Skyll og kutt squashen i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. 
  5. Squash i paprikapesto-saus, fortsettelse: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek squashen og sjalottløken i 4–5 minutter, og vend inn paprikapestoen. Tilsett pastavannet, litt etter litt, til sausen har ønsket tykkelse. 
  6. Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern over retten ved servering.
  7. God middag!