Hoisinstekt tofu med lettsyltede grønnsaker, cashewnøtter og jasminris
25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Hoisinstekt tofu med lettsyltede grønnsaker, cashewnøtter og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
½ pakke

Lettsyltede grønnsaker

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
Vann
1½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Sukker
3 ss

Hoisinstekt tofu

tofu
Tofu (Soya)
½ pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Vann
2–3 ss

Servering

cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 821 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wok grønnsakene sammen med tofuen, om du ikke ønsker å sylte dem.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Lettsyltede grønnsaker: Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell gulroten. Bruk en ostehøvel eller mandolin, og lag tynne remser av gulroten på langs eller tvers. Riv eventuelt gulroten på et rivjern. Skyll og kutt pak choyen i skiver. Kok opp 1½ dl vann, 1 dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn grønnsakene. La grønnsakene trekke i laken frem til servering.
  3. Hoisinstekt tofu: Kutt tofuen i terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 3 minutter. Krydre med chiliflakene, og ha over ønsket mengde av hoisinsausen og omtrent 2 ss vann. La det steke i et lite minutt.  
  4. Servering: Topp retten med cashewnøttene.