20-30
Laktosefri
Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
Denne klassikeren fra Storbritannia har sitt opphav som gatemat, og ble ofte servert toppet med eddik. Vi har valgt å servere med en deilig remulade.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Panert fisk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Ertepuré
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss
Revet gulrot
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Tilbehør
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 788 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenbenken i Norge, men du kan bruke eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle smaken.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn urtemiksen når potetene er ferdig stekte.
- Panert fisk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
- Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Revet gulrot: Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.