25-35
Vegetar
Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Yoghurtdressing
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Topping
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 789 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 101 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt rødløken i båter og bak den i ovnen sammen med gresskaret.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat: Kok bulguren etter anvisningen på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i vannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Kutt bort skallet fra gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
- Yoghurtdressing: Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og tyrkisk krydder.
- Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fortsettelse: Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.
- Topping: Smuldre fetaosten og grovknus cashewnøttene, og dryss dette over salaten. God middag!