20-30
Laktosefri
Pad thai med ferskpillede reker og eggenudler
Ferskpillede reker, knasende grønnsaker og nydelig balanse mellom salt, søtt og syrlig - pad thai er en av Thailands nasjonalretter, og vi skjønner hvorfor.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- skalldyr,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Eggenudler
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Pad thai
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Vårløk
½ pakke
Egg (Egg)
2 stk
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Reker (Skalldyr)
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Topping
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 614 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Istedenfor å blande inn nudlene i sausen og rekene, kan du servere nudlene for seg. Du kan også marinere rekene med litt salt, pepper og limesaft og toppe med dette til slutt!
- Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
- Pad thai: Skrell gulroten og hvitløken. Kutt gulroten i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Kutt all vårløken i tynne skiver.
- Pad thai, fortsettelse: Varm opp en stor wok- eller stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i 1 minutt. Knekk eggene i stekepannen, og rør dem sammen i 1–2 minutter, til det begynner å ligne på eggerøre. Tilsett gulroten, nudlene, soya- og ingefærsausen og sweet chili-sausen (se tips). Varm opp under omrøring. Smak til med salt eller soyasaus. Skru av varmen, og vend inn rekene, bønnespirene og halvparten av vårløken.
- Topping: Skyll og grovhakk ønsket mengde av korianderen. Kutt limen i båter. Strø korianderen, de hakkede peanøttene, chiliflakene og resten av vårløken over pad thaien før servering, og server limebåtene til retten.