20-30
Laktosefri
Glutenfri
Tapaskjøttboller med ovnsbakte poteter og aioli
En enkel og skikkelig god tapasrett som tar deg rett tilbake til en liten spansk restaurant en varm sommerdag. Dypp de sprø potetene i aiolien.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetterninger
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
¼ stk
Red rub-krydder
½ pakke
Tapaskjøttboller
Salsicciadeig
150 g
Tomatsalsa
1 pakke
Salat
Ruccola
50 g
Rødløk
¼ stk
Olivenolje
1 ss
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1019 kcal
- Fett 61 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag autentisk patatas bravas-saus. Ha 4 ss olivenolje i en stekepanne, varm opp, ha i paprikakrydderet, og stek i 2 min. Tilsett 1 ss hvetemel, og rør det sammen. Tilsett 3 dl kyllingkraft, litt etter litt. Sausen skal ligne på ketchup.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetterninger: Kutt poteten i terninger på 2x1 cm. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje og red rub-krydderet. Stek potetterningene og løken i 15–20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og sprø.
- Tapaskjøttboller: Rull kjøttboller av kjøttdeigen med hendene, eller bruk to skjeer. Ha gjerne litt vann på hendene, slik at deigen slipper lettere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Stek dem gjerne i flere omganger, slik at de ikke blir kokt. Hell over salsaen, og varm det hele i 3–4 minutter på middels varme.
- Salat: Skyll og tørk ruccolaen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland ruccolaen, rødløken og 1 ss olivenolje i en bolle.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.
- Restetips: Hvis det blir mye mat til overs, kan du lage en omelett med alle restene til frokost eller lunsj dagen etter.