20-30
Laktosefri
Mør svinebog i hoisinsaus med eggenudler og pak choy
Svinebog trenger lang varmebehandling for å bli mør, her får du den ferdig. Glasert i en kraftig og sødmefylt hoisinsaus med sprø pak choy ved siden av
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- pepper
- salt
Nudler og grønnsaker
Eggenudler (Egg, Hvete)
125 g
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
1 bit
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Mør svinebog i hoisinsaus
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
200–300 g
Lime
½ stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1027 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 130 g
- Protein 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Restetips: Varm opp kjøttet, nudlene og grønnsakene i en stekepanne, og ha det over i en dyp tallerken. Kok opp 4 dl vann, og tilsett okse- eller hønsebuljong. Hell kraften over i tallerkenen. Vipps, en deilig ramen.
- Nudler og grønnsaker: Tilbered nudlene som anvist på pakken. Hell vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken og ingefæren. Skrell gulroten, del den i to på langs, og deretter i skiver på skrå. Skyll og kutt pak choyen i båter gjennom stilkfestet.
- Mør svinebog i hoisinsaus: Ta kjøttet ut av pakken, og spar på kraften. Skjær kjøttet i centimetertykke skiver. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Ha i kraften fra pakken, halve pakken med hoisinsausen, limeskallet og sesamfrøene. Skru ned temperaturen til lav varme, og la kjøttet surre i sausen frem til servering. Smak til med salt og pepper.
- Nudler og grønnsaker, fortsettelse: Varm opp kjelen du kokte nudlene i til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, ingefæren og gulroten i 2 minutter. Tilsett de kokte nudlene, pak choyen, resten av hoisinsausen, saften fra limen og 1 ss soyasaus, og stek det hele i 2–3 minutter til. Smak til med pepper.
- Vel bekomme!