Glutenfri
Karbonader med løk, tyttebærglasert eple, steinsoppsaus og potetskiver med grønnkål
4.23 (235)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
Norsk eple
½–1 stk
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Steinsoppsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 797 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha litt pepper i sausen. Rist hele pepperkorn i en tørr stekepanne på middels varme i 4–5 minutter, det gir pepperen en mildere smak. Knus pepperkornene, og smak til sausen med dem.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken i ovnen i omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er myk og lett gyllen. Krydre med salt og pepper, og ha løken over i en serveringsskål.
Ha litt smør i stekepannen, og stek karbonadene på middels høy varme i omtrent 1 minutt på hver side. Ha karbonadene over på stekebrettet med potetene. Bland grønnkål- og brokkoliblandingen med potetene. Stek det hele videre i omtrent 5 minutter, til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp stekepannen, og ha i litt olje. Stek eplet på høy varme i 30 sekunder, og vend inn tyttebærene.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!