Ovnsbakt torsk med bakte småpoteter og hvitvinssaus

Ovnsbakt torsk med bakte småpoteter og hvitvinssaus

Ny oppskrift
Under 0 min
0 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. sitronsaft
    • extra virgin olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Skjær et kryss 1–2 cm ned i potetene og dryss over litt salt. Slik får du en kjapp variant av hasselbackpoteter.

    Sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Fordel potetene utover i en ildfast form og vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er gylne og gjennombakte. Det tar omtrent 20 minutter.
    Kutt fisken i porsjonsstykker. Legg stykkene på et stekebrett smurt med smør. Dryss over salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak fisken i omtrent 6–7 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett press med fingeren.
    Hell sausen i en liten kjele og varm forsiktig opp.
    Riv gulroten og bland den sammen med salaten i en bolle. Smak til med olivenolje, salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
    Server ovnsbakt torsk med bakte småpoteter, hvitvinssaus og salat.
    God middag!