Ovnsbakt torsk med bakte småpoteter og hvitvinssaus
Ny oppskrift
Under 0 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. sitronsaft
- extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær et kryss 1–2 cm ned i potetene og dryss over litt salt. Slik får du en kjapp variant av hasselbackpoteter.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Fordel potetene utover i en ildfast form og vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er gylne og gjennombakte. Det tar omtrent 20 minutter.
Kutt fisken i porsjonsstykker. Legg stykkene på et stekebrett smurt med smør. Dryss over salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak fisken i omtrent 6–7 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett press med fingeren.
Hell sausen i en liten kjele og varm forsiktig opp.
Riv gulroten og bland den sammen med salaten i en bolle. Smak til med olivenolje, salt, pepper og eventuelt sitronsaft.
Server ovnsbakt torsk med bakte småpoteter, hvitvinssaus og salat.
God middag!