Klassisk løksuppe med ostegratinert toast

Godt og rimelig

Godt og rimelig
Laktosefri
Vegetar

Klassisk løksuppe

med ostegratinert toast
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
3 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Timian
½ bunt
Laurbærblad
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
7 dl
Grove bagetter
1–2 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Revet ost
1 pakke
(Melk)
Timian
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1100 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 111 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La suppen koke litt lenger for en fyldigere smak.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver. Skyll timianen og dra bladene fra stilkene. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 5 minutter, eller til den er lett brunet.     
 Ha 1 ss smør i kjelen med løken og tilsett hvitløken, halvparten av timianen, laurbærbladene, buljongen og 7 dl vann. Kok opp og la det koke i omtrent 10 minutter. Smak til med 2–3 ss soyasaus, balsamicovinaigretten, litt sukker, salt og pepper.     
Del bagettene i skiver. Fordel bagettene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel osten over. Gratiner toasten i ovnen i omtrent 3 minutter, eller til osten er gyllen.    
Fjern laubærbladene før servering. Topp suppen med de gratinerte toastene, og dryss resten av timianen over. 
God middag!