15-20
Lime- og chilibakt laksefilet, potetmos og juliennegrønnsaker med ingefær og teriyakismør
Ovnsbakt laks og teriyakisaus er en perfekt kombinasjon. Sausen har sine røtter i Japan, og er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Lime- og chilibakt laksefilet
Spinat
50 g
Lime
½ stk
Laksefilet (Fisk)
270 g
Chiliflak
¼ pakke
Juliennegrønnsaker med ingefær
Ingefær
1 bit
Juliennemiks med gulrot og selleri (Selleri)
200 g
Teriyakismør
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 687 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også koke juliennegrønnsakene. Kok dem i 1 minutt, hell av vannet, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 1 ts smør og 2 ts honning. La det surre i 3 minutter, og vend inn spinaten.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Lime- og chilibakt laksefilet: Skyll spinaten og limen. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Legg spinaten på et stekebrett med bakepapir, og topp den med fisken og det revne limeskallet. Krydre fisken med chiliflakene og litt salt. Stek fisken i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Juliennegrønnsaker med ingefær: Skrell og finhakk ønsket mengde av ingefæren. Ha juliennegrønnsakene og ingefæren i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter.
- Teriyakismør: Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med saft fra halve limen rett før servering.
- Potetmos, fortsettelse: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
- Servering: Kutt resten av limen i båter, og server båtene til retten.