Marokkansk gryte med honning- og krydderstekt kylling og bulgur med tranebær
20-30

Marokkansk gryte med honning- og krydderstekt kylling og bulgur med tranebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • mandler,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Honning- og krydderstekt kylling

honning
Honning
1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
200 g
Olivenolje
2 ss

Marokkansk gryte

rødløk
Rødløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
Vann
2–3 dl

Bulgur med tranebær

bulgur
Bulgur (Hvete)
60 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
tranebær
Tranebær
1 pakke

Tilbehør

mandelskiver
Mandelskiver (Mandler, Nøtter)
1 pakke
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 961 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 91 g
  • Protein 73 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne mandelskivene i en tørr og varm stekepanne til de får litt farge. Hvis du har sitron hjemme, er det god å presse litt sitronsaft over retten.

  1. Honning- og krydderstekt kylling: Bland honningen, 2 ss olivenolje og halve pakken med chilimixen i en skål. 
  2. Marokkansk gryte: Skrell rødløken og gulroten. Finhakk rødløken, og kutt gulroten i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Tilsett gulroten, tomatpuréen, hønsebuljongen, halve pakken med det tyrkiske krydderet og 2–3 dl vann. Kok opp, og la gryten småkoke under lokk frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
  3. Bulgur med tranebær: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men pass på å halvere mengden vann. Tilsett resten av det tyrkiske krydderet i kokevannet. Vend inn tranebærene når bulguren er ferdigkokt. 
  4. Honning- og krydderstekt kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Tilsett honningmarinaden når det gjenstår 2 minutter av steketiden. Pass på så kyllingen ikke svir seg på grunn av sukkeret i honningen. Ta stekepannen av varmen, og la kyllingen hvile frem til servering. Ha kyllingen i den marokkanske gryten rett før servering. 
  5. Tilbehør: Topp retten med mandelskivene, og server urtedressingen til. 
  6. Restetips: Frys ned det du ikke spiser opp, og ha det til middag en dag du har dårlig tid.