20-30
Roede
Provencekrydrede kyllinglår med hvitløksbakte gulrøtter og soppsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Hvitløksbakte gulrøtter og kyllinglår
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Olje
1 ts
Ris
Fullkornsris
135 g
Salat
Spinat
50 g
Sjalottløk
1 stk
Appelsin
1 stk
Saus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 679 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 75 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha litt olivenolje og appelsinsaft i salaten for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Hvitløksbakte gulrøtter og kyllinglår: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt hvitløken i skiver. Fordel gulrøttene på et stekeberett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Spar litt plass til kyllingen. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Stek kyllingen sammen med gulrøttene de siste 15–20 minuttene av steketiden.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Salat: Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt sjalottløken i i tynne skiver. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Bland alt sammen i en salatbolle (se tips).
- Saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- God middag!
- Kyllinglår: 1 stk Ris: 100 g Gulrøtter: 130 g Salat: 100 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 530 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).