Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling, kinakål og ingefær- og koriandersaus
Laktosefri

Asiatisk nudelsalat med sprøstekt kylling, kinakål og ingefær- og koriandersaus

4.01 (505)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Delt kinakål
200 g
Koriander
½ bunt
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Koriander
½ bunt
Lime
1 stk
Soyasaus
½ dl
(Soya)
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 716 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne gulrotstrimlene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Det gjør dem ekstra sprø. Hvis du får rester av middagen, kan du lage stekte nudler.

 Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
 Skrell gulroten og sjalottløken. Kutt gulroten i tynne strimler og sjalottløken i tynne skiver. Kutt kinakålen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk hele korianderbunten.
 Ta kyllingen ut av pakken, tørk den godt og kutt den i strimler. Vend kyllingen i maisstivelsen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett godt med olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Stek kyllingen i flere omganger så det blir sprøtt, og pass på så det ikke blir brent. La kyllingen renne av seg på et kjøkkenpapir. Krydre med salt og pepper. 
 Bland sammen ingefærblandingen, halvparten av korianderen, ½ dl soyasaus, 1 ss olivenolje, 1 ts sukker og saften fra limen. 
 Bland sammen nudlene og grønnsakene, og ha det over på et stort fat. Topp med den sprøstekte kyllingen, resten av korianderen og ingefær- og koriandersausen.
God middag!