Sitrusstekt svinefilet med karamellisert rødløk, romanesco og bearnéssaus
Glutenfri

Sitrusstekt svinefilet med karamellisert rødløk, romanesco og bearnéssaus

4.29 (466)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Jasminris
135 g
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ts
Romanesco
1 stk
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 640 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet, om du har. Stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til kjernetemperaturen er 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til romanescoen. 
 Krydre kjøttet med salt og sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Bruk samme stekepanne som du stekte kjøttet i, og varm den opp til middels varme. Ha i litt olje, og stek rødløken i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Vend inn 1 ts sukker og la rødløken surre på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
Kutt romanescoen i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok romanescoen i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Håper det smaker!
God middag!