Glutenfri
Elgkarbonader med fløtepoteter
ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær4.19 (85)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.
Ovnsbakt rosenkål får et nydelig nøttepreg, og passer perfekt til det gode viltkjøttet med syrlige og rørte tyttebær.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rosenkål
200 g
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Fløtepoteter
400 g
Elgkarbonader
360 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 661 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv gjerne litt ost over fløtepotetene, om du har. Du kan også blande rosenkålen med fløtepotetene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Rens og kutt rosenkålen i to. Skrell og kutt gulroten mindre biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene og grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er gylne og fløtepotetene er gjennomvarme.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene i 2–3 minutter på hver side.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!