Glutenfri
Konfitert kyllinglår
med stekt løk, kålrotsalat med appelsin og potetmosRetten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kålrot
300 g
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Gul løk
1 stk
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 787 kcal
- Fett: 45 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan også varmes sammen med kålroten i ovnen, hvis dere heller ønsker det. Sjyen kan da varmes i en kjele og brukes som saus ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt kålroten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kålroten midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllinglårene i to gjennom leddet. Ta vare på sjyen fra pakken. Varm opp en stor stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 3–4 minutter, til løken er myk. Tilsett sjyen fra pakken, og la det hele småkoke under lokk i 10–12 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Skyll spinaten. Skjær vekk skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Ta ut den ferdigstekte kålroten fra ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.
Nyt måltidet!
God middag!