Sånn lager du raita

Raita – klassisk indisk tilbehør

Raita beskrives kanskje best som tzatzikiens indiske kusine, og er en svalende yoghurtdressing som passer perfekt til sterke, indiske retter, eller grillet kjøtt og fisk. Dette rører du sammen på et par minutter, du kommer ikke til å angre – dette er enkelt, fort gjort, og innmari GODT.

Dette trenger du:

  • 1 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ bunt mynte
  • 150 g yoghurt naturell
  • 1 ss honning

Sånn gjør du:

  1. Skyll og kutt agurken i terninger.
  2. Skrell og finhakk rødløken og hvitløken.
  3. Skyll og finhakk mynten.
  4. Ha agurken, rødløken, hvitløken og halvparten av mynten i en skål, og bland inn yoghurten.
  5. Smak til med honningen og litt salt.

God middag!