Banankaken som fikk Johannes til å ville bli kokk

– her får du oppskriften!

Johannes var ikke mer enn 8 år da han bestemte seg for hva han skulle bli. Drømmen om å lage mat som yrke startet hjemme på kjøkkenet hos mor. Nå jobber han som kokk i Godtlevert og har ansvaret for Premiumkassen, Roedekassen og Hurtigkassen.

– Jeg er født og oppvokst i Bergen, og høstens store høydepunkt var da vi dro til fisketorget og jeg fikk plukke levende krabber rett fra fiskebåtene. Krabbene krabbet rundt på gulvet hjemme før de til slutt havnet i grytene. Vi dekket til stort langbord og det ble en real krabbefest!

Matfilosofien har han også med seg hjemmefra:

– Å lage mat sammen på kjøkkenet og til slutt samles rundt bordet for å spise det vi har laget sammen i fellesskap, det er det som er skikkelig middag for meg.

Som alle andre barn var Johannes glad i søtsaker. Og det var spesielt én kake som han kunne både lage og spise om og om igjen. Bare tanken på mors banankake gir fortsatt Johannes vann i munn.

– Denne banankaken er bare helt fantastisk! Smaken minner meg om hjemme. Jeg er veldig opptatt av å ikke kaste mat, og er derfor glad i oppskrifter der man skal bruke råvarer man kanskje ellers ikke får brukt. I denne banankaken er det overmodne bananer som gjelder!

Image alt text

Johannes’ (mors) banankake

4 medium store bananer
150 g smør
1 dl melk
2 egg
3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Litt melis til å drysse over
Evt. hakkede nøtter og/eller hakket sjokolade

1. Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.

2. Knus bananene med en gaffel.

3. Smelt smør i en kjele og ha i melken. Sett blandingen til side.

4. Pisk egg og sukker luftig. Rør inn knust banan og smør- og melkeblandingen. Bland inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

5. Hell kakerøren i en smurt brødform. Sett formen i ovnen og stek kaken i 40–50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke i en trepinne. Om det ikke sitter fast deig på pinnen, er den ferdig

6. Ta kaken ut av ovnen og la den hvile i 5–10 minutter på en rist.

7. Dryss over melis til pynt og del kaken i skiver. Server den sammen med vaniljekesam eller vaniljeis.